Ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου ομιλητής στο Maritime Trends Conference 2017

O Κώστας Κωνσταντίνου, Managing Partner της Moore Stephens Ελλάδος συμμετείχε ως ομιλητής στο Maritime Trends Conference 2017 που έλαβε χώρα το Μάιο, στο οποίο δόθηκε έμφαση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των πλοίων. Ο Κώστας Κωνσταντίνου ανέπτυξε τη σπουδαιότητα του κατάλληλου προτύπου διαχείρισης πληρωμάτων ως προς τη συνολική απόδοση της εταιρείας, από λογιστική σκοπιά.

Τα έξοδα των πληρωμάτων αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στον ετήσιο ισολογισμό των ναυτιλιακών εταιρειών, γεγονός που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη ο κάθε οργανισμός, κατά τη διαχείρισή του ανθρώπινου δυναμικού του.
 
Ο κ. Κωνσταντίνου παρέθεσε στοιχεία από την ετήσια έκδοση της Moore Stephens που περιέχει τα αποτελέσματα του OpCost 2016, τo εργαλείο benchmarking για vessels operating expenses της Moore Stephens, που βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award 2016.    
 
Επιπλέον, στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντίνου ανέδειξε και τη σημασία των ποιοτικών παραγόντων για τους οποίους, παρά την γενικότερη πίεση για περιστολή των εξόδων, τα λειτουργικά έξοδα που άμεσα σχετίζονται με το πλήρωμα δεν μειώνονται με τους ίδιους ρυθμούς και έχουν να κάνουν με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.